Faciliteiten

Over de werf

Eén werf, twee hallen

De werf heeft twee hallen welke beide door middel van een warmtepomp worden verwarmd/gekoeld waardoor er altijd een aangenaam klimaat heerst. Eén hal wordt benut voor nieuwbouw en reparaties van schepen alsmede de bouw van diverse componenten ten behoeve van de ShoreTension. In de andere hal verzorgt men de inbouw en worden de elektrische installaties voorbereid. Voor specifiek werk, bijvoorbeeld laswerkzaamheden van aluminium, hebben wij altijd een aparte ruimte beschikbaar.

 

 

 

Botenlift

Merwelands Shipyard heeft een kraanbaan met een capaciteit van 80 ton en kan schepen hijsen tot een lengte van 30 meter.

Scheepslift 3000 ton

“One-stop-shopping scheepswerf”, makkelijk bereikbaar, flexibel en veilig.
De scheepslift op het RDM-terrein, Heijplaat in Rotterdam, faciliteert het uit het water halen en droogzetten van sleepboten, multicats, swats en jachten tot 3400 ton, om te kunnen repareren en te onderhouden. De scheepslift is een samenwerking tussen De Haas Rotterdam en aan de KRVE gelieerde bedrijven.
De scheepslift was oorspronkelijk ontworpen voor het te water laten en droogzetten van onderzeeboten. De mogelijkheid om ook andere type schepen droog te zetten bestond reeds. De scheepslift wordt bewogen door 22 hydraulische lieren die door een controlepaneel in het bedieningshuis centraal en computergestuurd worden bediend. Voor het in- en uitvaren van vaartuigen zijn aan beide zijden verhaallieren met schijven en kaapstanders gemonteerd. Het speciaal ontworpen Multi Vessel Docking System (MVDS) maakt het snel en veilig droogzetten van schepen mogelijk.
Met de ingebruikname van deze unieke scheepslift kunnen wij onze diensten nog meer uitbreiden. Het grote pluspunt van deze scheepslift is de snelheid waarmee wij schepen kunnen droogzetten. De efficiency en veiligheid, alsmede de milieubewuste werkwijze onderscheidt ons van onze concurrenten.

TECHNISCHE SPECIFICATIES:
Lengte : 70 meter met mogelijkheid tot uitbreiding naar 100 meter
Breedte : 15 meter
Scheepsdiepgang : tot 8 meter
Hefvermogen : 3400

Botenwagen

Tevens beschikt de werf over een botenwagen, welke door 1 persoon is te besturen, en geschikt is tot 40 ton. Deze verplaatst het schip veilig naar de juiste plek.